Gåsenæb Rosévin 2021
Dansk Rosévin når den er bedst.
Gåsenæb rosévin, på druesorterne Bolero og Rondo, er perfekte modne og søde druer, dyrket i det milde mikroklima på Fejø.
Vinen definerer en ny nordisk vinstil med frugt, lethed og en smule restsødme.
Markarbejdet
Vi beskærer, binder ned, tynder skud, blade og drueklaser ud. Dermed sikrer vi et lavt, men flot og sundt høstudbytte.
Vinstokkene er modne plantet i 2006 og 2009. De er passet optimalt, økologisk og med meget, rigtig meget, håndarbejde. Vi er typisk over stokkene 10 -12 gange i løbet af vækstsæsonen.
Høst
Tålmodighed er den vigtigste dyd vi arbejder med når vi skal høste vores røde duer. Vi smager på dem hele tiden og høster først når aromaudviklingen er i top.
Det koster på høstudbyttet, da nogle druer går til i det lunefulde danske vejr, men tålmodigheden belønnes af søde og aromatiske druer.
Metodik
Druerne Bolero og Rondo presses straks de er høstet. De presses langsomt og ikke for hårdt, hvorved det undgås at få for mange tanniner med i mosten.
Denne nænsomme behandling sikrer Gåsenæb Rosévin er en frugtig og let vin.
Langsom gæring ”sur Lie”, på gæren i 8 måneder på træfad kombineret med malolaktisk gæring gør at den naturlige syre i rosévinen opleves behagelig og frisk.
Naturligt CO2, som er med til at holde vinen frisk, blev integreret i vinen som en sideeffekt ved at fremstille vinen på denne måde.
Flaskning
Gåsenæb Rosévinen omstikkes umiddelbart før flaskning. Derpå filtreres den og fyldes direkte på flaske. Denne behandling sikrer at frugtsmagen står frem og bærer vinen.
Værdier
Alkoholindhold: 11,5 % vol.
Syre: 5,7 g/L
PH: 3,63
Total svovl: 24 mg/L