Metoder for vindyrkning
Metoder i mark & vineri
Hideaway Vingård fremstiller hovedsageligt hvidvin, men kom i 2022 også med et kvalificeret bud på en ny Nordisk rødvinsstil, lavet efter samme principper som klassisk fransk Beaujolais.
Alle Hvidtfeldt-Gundersen vine er håndlavede ud fra principper om at fremstille vinen så skånsomt som muligt med færrest mulige hjælpestoffer.
Vi spontangærer de fleste vine, men bruger også vingær til at understøtte og skubbe nogle gæringer i den retning vi gerne vi lede den smagsmæssigt.
Vi svovler minimalt når vinen er færdig. Resten er op til naturen dvs. udgangsmaterialet når vi høster.
Dermed er sagt: God vin laves i marken, ved at give druerne optimale vækstvilkår og pasning.
Derfor bruger vi også uhyggeligt megen tid på at passe vores 4800 vinstokke i hele vækstsæsonen fra beskæring i februar/marts til vi høster i oktober/november.
Hideaway Vingårds vine
Hideaway Vingård fremstiller hovedsageligt hvidvin og rosé vin, men kommer i 2022 med to nyheder, en rødvin i Beaujolais stil – let, frugtig og sommerfrisk – tilpasset madstilen i vingårdens Traktørstedet, og en sød dessertvin på Solaris.
Alle Hvidtfeldt-Gundersen vine er håndlavede udfra principper om at fremstille vinen så skånsomt som muligt med færrest mulige hjælpestoffer.
Vi bruger vingær til at sætte gæringen i gang, og vi svovler minimalt når vinen er færdig. Resten er op til naturen dvs. udgangsmaterialet når vi høster.
God vin laves i marken, ved at give druerne optimale vækstvilkår og pasning. Derfor bruger vi også uhyggeligt megen tid på at passe vinen i hele vækstsæsonen fra beskæring i februar/marts til vi høster i oktober.
Rundvisning på vingården
Er du/I nysgerrige og en kende vidensbegærlige, har vi rundvisninger i hele højsæsonen kl. 15.00.
Vi starter med et glas bobler, ser på nogle af vingårdens mange eksotiske planter og træer, som kendetegner det umulige, mulige at der på Hideaway bl.a. gror adskillige korkege.
Derpå tager vi jer med i vinmark og Figenarboret inden vi runder af i vineriet.
Vi gør os umage med at gøre vinavlen forståelig og giver jer et par AHA-oplevelser undervejs.
Metoder i mark & vineri
Hideaway Vingård fremstiller hovedsageligt hvidvin, men kom i 2022 også med et kvalificeret bud på en ny Nordisk rødvinsstil, lavet efter samme principper som klassisk fransk Beaujolais.
Alle Hvidtfeldt-Gundersen vine er håndlavede ud fra principper om at fremstille vinen så skånsomt som muligt med færrest mulige hjælpestoffer.
Vi spontangærer de fleste vine, men bruger også vingær til at understøtte og skubbe nogle gæringer i den retning vi gerne vi lede den smagsmæssigt.
Vi svovler minimalt når vinen er færdig. Resten er op til naturen dvs. udgangsmaterialet når vi høster.
Dermed er sagt: God vin laves i marken, ved at give druerne optimale vækstvilkår og pasning.
Derfor bruger vi også uhyggeligt megen tid på at passe vores 4800 vinstokke i hele vækstsæsonen fra beskæring i februar/marts til vi høster i oktober/november.
Hideaway Vingårds vine
Hideaway Vingård fremstiller hovedsageligt hvidvin og rosé vin, men kommer i 2022 med to nyheder, en rødvin i Beaujolais stil – let, frugtig og sommerfrisk – tilpasset madstilen i vingårdens Traktørstedet, og en sød dessertvin på Solaris.
Alle Hvidtfeldt-Gundersen vine er håndlavede udfra principper om at fremstille vinen så skånsomt som muligt med færrest mulige hjælpestoffer.
Vi bruger vingær til at sætte gæringen i gang, og vi svovler minimalt når vinen er færdig. Resten er op til naturen dvs. udgangsmaterialet når vi høster.
God vin laves i marken, ved at give druerne optimale vækstvilkår og pasning. Derfor bruger vi også uhyggeligt megen tid på at passe vinen i hele vækstsæsonen fra beskæring i februar/marts til vi høster i oktober.
Rundvisning på vingården
Er du/I nysgerrige og en kende vidensbegærlige, har vi rundvisninger i hele højsæsonen kl. 15.00.
Vi starter med et glas bobler, ser på nogle af vingårdens mange eksotiske planter og træer, som kendetegner det umulige, mulige at der på Hideaway bl.a. gror adskillige korkege.
Derpå tager vi jer med i vinmark og Figenarboret inden vi runder af i vineriet.
Vi gør os umage med at gøre vinavlen forståelig og giver jer et par AHA-oplevelser undervejs.