Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vindimas med druekanon og Coq au vin

30. september 2023 Kl. 14:00 - 19:30

Kr.495
Vindimas med druekanon og Coq au vin på Hideaway Vingård

Vindimas med druekanon og Coq au vin på Hideaway Vingård

Startskudshøst – Vi skyder bogstaveligt talt høsten 2023 ind, høster de første druer og runder af med en lækker omgang Coq au vin.

Deltag i et hyggeligt høstforløb, hvor alle sanser udfordres – I ser hvordan vi lader og affyrer en hjemmebygget druekanon. Vi smager på en masse dejlig vin, lærer at høste druer. Hvis vejret og druernes modning er til det, kan vi bruge et par timer på at høste nogle kasser druer. Vi runder af med et hyggeligt høstmåltid, hvor vi selvfølgelig bruger nogle af de skønne klaser vi lige har høstet i maden.

I arrangementet indgår der:

Vi starter med at skyde Vindimas ind og nyde et godt glas vin.

Derpå følger en introduktion til dansk vinavl generelt og hvorfor Hideaway Vingård og Fejø har et unikt terroir. Undervejs får du indblik i alle høstprocesser lige fra hvordan vi bedømmer hvornår druerne er på toppunktet i forhold til modning og høst, til hvad der foregår i vineriet efterfølgende.

Vi tilrettelægger arrangementet på vejrgudernes præmisser. Udgangspunktet er at alle er med i marken og høster i ca. 1,5 – 2 timer, alle smager vores skønne vine og alle ender med at nyde Coq au vin i Traktørstedet – simremad på lokale, økologiske kyllinger fra Dalbakkegård.

Et arrangement for alle der gerne vil opleve noget sjovt og hyggeligt, lære noget om dansk vinavl, være med til at høste og nyde nogle rigtig gode glas vin undervejs.

NB. Der er begrænset pladser

Vendemmia, Vendimia, Vindimas – Vinhøst på Hideaway

I Sydeuropa Italien, Spanien og Portugal har vinhøsten, den periode hvor druerne høstes, sin helt egen kulturelt betingede betegnelse. Betegnelsen omfatter dermed alle aspekter af vinhøsten, dvs. hele kulturen rundt om vinhøsten, lige top prof. vinsmagninger over muntre vinfester til halvnøgne ungersvende og møer, der træder de første nyhøstede druer bare fødder….

I Danmark er vi knap så eksotiske, heroppe er betegnelsen blot vinhøst. Det siger noget om hvor ung kulturen omkring vin og vinhøst er i Norden – Danmark blev først godkendt som vinproducerende land i 2002 i EU. Dermed er der plads til at vi bygger vinhøst traditioner op – at vi mødes og fester når høsten er i hus, og drikker de skønne dråber fra de forgangne års høst.

På Hideaway, modner druerne flot i det milde klima på Fejø. I år fejrer vi Vendimia for første gang – vi gør det med en Startskudshøstfest.

Detaljer

Dato:
30. september 2023
Tidspunkt:
14:00 - 19:30
Pris:
Kr.495
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
https://hideawayvingaard.dk

Sted

Hideaway Vingård
Storemosevej 18
Fejø, 4944 Danmark
+ Google Maps
Telefon
+45 2463 4745
Se Sted hjemmeside
Translate »
0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen